Spring naar inhoud

Veel materiaal is vernietigd door personen die beschikking hadden over dagboeken en persoonlijke documenten

april 23, 2018

Dag Marianne,

Indertijd kondigde aan om een voorlopige biografie van de familie van der Wal te schrijven. De uitgave daarvan is altijd voor verbetering en aanvulling vatbaar of voor commentaar van betrokkenen. Niet alles is mij bekend. Veel materiaal is vernietigd door personen die beschikking hadden over dagboeken en persoonlijke documenten. Dat is jammer omdat het beeld er dan niet vollediger op wordt. Je zei trouwens toen ik dat jaren geleden aankondigde dat je aan een biografie niet aan mee wilde werken. Een brief die je van onze ‘biologische moeder’ die ik na mijn tweede levensjaar niet meer gezien heb wilde je mij niet laten lezen om me  dwars te zitten. Geen probleem, er waren meerderen die dat zelfde vijandige standpunt in namen. Het rapport van Stichting 1940/’45 staan opzettelijk fouten in om een geflat-teerd beeld te geven van de oorlogsdaden van de ouders. Diverse opgevoerde ‘feiten’ zijn niet bewezen en kwamen uit de koker van Heer van der Wal zelf en zijn onbetrouwbare compaan Charels Dijkmans.

Onze jongste broer stelde zich vijandig op vanaf 1964 tegen jou en mij, net als grootmoeder, tante en de Haagse familie. De behandeling  die je ten deel is gevallen van kleuter af aan door hen maar ook door de ‘vader’ en ‘ moeder’ is meer dan schandalig geweest. Zij hebben wraak willen nemen voor hun falen door op  weerloze  slachtoffers in te hakken. Nee, de couveuse geschiedenis in betrekking tot jou kende ik niet. Wel de vroege asthma story van jongste broer die schromelijk is  verwend door tante en oma met alle gevolgen van dien en aan llager wal raakte in het drugs en kroeg milieu in Haarlem.

Die Volkskrantweblogsters en nog enkele van hun beroepswerkeloze companen hebben mij  vanaf 2007 tot maart 2016 gestalkt en extreem lastig gevallen. Een aantal verwaarloosbare linkse mensen o.a later betrokken bij de site Krapuul. Linksgekkies dus. Eén van deze dames en haar vriendje heeft voor heel veel overlast en bedreigingen gezorgd, tevens weblogs van mij gekopieerd en op een zogenaamde ‘schaduw  site’ ge-plaatst onder de naam Penselenswaffelaar, waarmee hij mijn auteursrecht schendt. Deze meneer schijnt een psychiatrisch verleden te hebben hetgeen veel verklaart.

Ook zijn er hate mails door hen verstuurd aan galeries, musea en collegas ondertekend met mijn naam. Het gewone verhaal dus om een ander te beschadigen. Typerend voor extreem links, de neo-NSB-ers.

Van jou heb ik inderdaad een kopie gekregen die niet gewist was, van de Stichting 40-45 echter een tweede kopie met alle namen, data en locaties gewist. Pesterij dus van die mensen. Het huis in Renkum was in de Hoofdstraat, niet op een hoek.

In 1985 kreeg ik fotos waar je uit kon kiezen zoals ik je toen mede deelde, maar je had toen geen belangstelling, dan houdt het op. De fotos betreffen een aantal van de Bigots uit de 19-eeuw, nauwelijks een foto van opa, een aantal van voor de oorlog van oom Bob, tante Nettie en een paar fotos van jongste broer, jou en mij. Na mijn 17-e  verklaarde tante Nettie dat ze geen fotos meer van mij zou maken. Enigszins lachwekkend. De reden werd niet vermeld.  Ik heb fotos ingeplakt in foto albums en wil deze boeken niet in andere handen laten komen met gevaar van zoek raken bij een foto centrale. Wel kan ik zelf wat kopieën met mijn scanner maken desgewenst, daar hoeft geen financiële vergoeding tegenover te staan.

Het steeds maar vermelden van mijn zogenaamde ‘verwijten’ aan jou is irritant, overbodig en onjuist. Ik houd mij graag aan feiten en heb geen enkele behoefte aan het creeëren van een ideale vader met een verzonnen helden epos en een gefingeerde gelukkige jeugd.

De zucht naar publiciteit van de ‘vader’ was wel heel lachwekkend, zo ontbood hij Igor Cornelisse van VN met het fake verhaal dat hij het ‘geheim van het Englandspiel’ kende en ‘GeheimAgent’ was geweest en een ‘Hoge Officier’. Hij was echter soldaat. Nu hield niemand die scherpzinnige VN journalist voor de gek met flauwe kulverhalen, dus deze trapte er ook niet in. De onzin die ik van de ‘vader’ over WO 2 heb gehoord is ergerlijk. Zo zou dankzij hem de oorlog zijn gewonnen. Ja hoor, als kantoorboekhandelaar in Renkum met een boekenzaak die hij van opa kado kreeg.

Onze ‘ouders’ hebben zich niets aangetrokken van hun kinderen en tegen gewerkt waar zij maar konden. Misschien mag ik je herinneren aan een baan die jij kon krijgen en waarvoor je toestemming moest hebben van de ‘vader’ omdat je minderjarig was. Hij gaf die toestemming niet om je  dwars te zitten. Als iets veelzeggend is wat die rotzak betreft.

Voor de biografie waarvoor ik uit Australië nieuw materiaal kreeg van een van der Wal  moet ik dat nog bewerken. Alles bij elkaar genomen is het een monument voor de van der Wals, net zoals ik een veel dunner boekje over C.P.T Bigot schreef.

Ik heb gereageerd op je kaart en daarvoor bedankt. Het vermelden van  vroege datum ver voor mijnverjaardag zie je als verwijt? Erg ver gezocht, hoor.

 

groet

Fred

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: