Spring naar inhoud

Zijn POD schrijvers de mindere van hen die vertegenwoordigd worden door commerciële uitgeverijen? Menig leek verkeert in die onjuiste veronderstelling. Een achterhaald idee dat o.a. door uitgever van de oude stempel Martin Ros werd verkondigd

februari 10, 2018

Een mij niet persoonlijk bekende, niet bepaald ter zake kundige Friese weblogger, die uitmunt in het publiceren van wezenloze ongein bij gebrek aan enige inhoud en ontstentenis aan de bij het weblog behorende broodnodige dosis creativiteit meent al jaren zijn onzin over mijn werk, huizen financiële positie en persoon te moeten verkondigen in negatieve commentaren.

De man faalde en verkondigde doorgaans de grootste nonsens die hij niet door feiten onderbouwde. Een mijnerzijds uitgeloofde geldprijs om ook maar één jota aan te tonen in mijn CV die onwaar zou zijn stelde ik vast op 1000 euro. Het bleef uiteraard stil van de kant van mijn opponent die nog steeds erg boos op mij is omdat hij niets kon/kan aantonen dat zijn visie ondersteunt.

Slechts enkele weblogsters -oude jongens en meisjes met heel veel persoonlijke problemen, die ik over het hoofd zie voor mijn betoog- ondersteunen deze meneer min of meer.

Onlangs ventileerde meneer weer eens een opinie over POD uitgevers. Was allemaal niks want er zou in alle gevallen geen redactie achter de gepubliceerde boeken zitten.

En al weer had het Friese orakel het mis. Bij Write(s)history waar ik in diverse verzamelbundels publiceerde beslist de redactie op ethische wijze de inhoud.

Zo werd een gedicht van mij geweigerd vanwege een strofe over een kopje kutkoffie van Senseo.

Het befaamde drieletterwoord kon niet. Merkwaardig. Iedereen weet dat kut pas echt kut is als er kut op staat en dat vond ik van toepassing op slappe Senseo kutkoffie. Ik vind het afwaswater met een kleurtje, maar smaken verschillen.

Al eerder had de Friese meneer op hilarische wijze op een groot vel met een viltstift geschreven dat webloggers geen auteurs zouden zijn. In het Engels want dat bekt veel beter dan Nederlands of Fries zal hij gedacht hebben na een paar keilen. De academicus van nu denkt zo internationaal, weet U.

Deze schoolmeester heeft echter ongelijk.

Over POD publicisten had onze Friese amateur-kultuurkritikus die zich graag “investigative journalist” noemde ook een oordeel. Was “allemaal niks” dat webloggen; echte schrijvers namen daar niet aan deel, mijn werken zouden niet gelezen worden, beweerde de door jaloezie verteerde Fries. De rest van zijn frustraties, mails, anonieme scheldpartijen o.a. via een proxy server en intimidaties icm een academisch gevormde weblogster uit Utrecht zijn niet vermeldenswaardig.

In mijn geval zeiden mijn meer dan 310000 downloads op schrijvers site Basic Publishing hem “niets”, ik zou die zelf hebben gemanipuleerd, meende onze “kenner”.

Manipuleren van downloadcijfers? Iets dat onmogelijk is voor deelnemers aan Basic Publishing om deze cijfers te manipuleren. Ook de met de hierboven genoemde mij persoonlijk onbekende Fries bevriende acade-mische weblogger Kokopelli verkondigde eens dat een download van mijn weblogs niets zei. Een download van een verhaal zegt dat de down-loader het verhaal op slaat om er kennis van te nemen, anders zou hij het niet downloaden. Mijn verhalen worden dus gelezen, daar kan onze Friese schoolmeester niet om heen. Niet doorgaans door verbitterde en haat dragende ex-VKbloggers, een enkeling uitgezonderd, maar wel door het minder be krompen deel van het lezerspubliek naar het schijnt. Zijn POD schrijvers de mindere van hen die vertegenwoordigd worden door commerciële uitgeverijen? Menig leek verkeert in die onjuiste veronderstelling. Een achterhaald idee dat o.a. door uitgever van de oude stempel Martin Ros werd verkondigd. Ook hier lijkt de wens de vader van de (commerciële) gedachte.

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: