Spring naar inhoud

Waar de rede faalt daar faalt de punt 38 snubnose niet. Saturday Night Fever dus…

februari 10, 2018

Waar de rede faalt daar faalt de punt 38 snubnose niet. Saturday Night Fever dus. Gewoon voor het aangename divertissement effe een shoot out in de Alles Kits Okee Corral Bar in de Regeliers dwarsstraat voor kojbojs zoals U en ik.

Okee, het geeft even wat rommel, maar opgeruimd staat netjes. De taal waar ik naar taal is niet de taal van een illegaal maar komt uit de loop van een shotgun waar ik ter misleiding eerst even een bloemetjes in he gestoken .

Het gekletter van brekende bierglazen en spiegels.

Flarden van eigentijdse vaderlandse muziek van Gordon en de zijnen. Het dieselen van de rond vaartboten alwaar wij als kapitein ter zee de failliete kunsthandelaar Hansje Brinkman ontwaren. Hoe goed staat die witte pet hem niet als evenknie van onze vorst Willem de dikke in zijn hagelwitte uniform gelijk een ijscoman.

En hoe die dappere dikzak weg dribbelde toen er een schreeuw om leven klonk op de Dam.

De kroon staat voor ons allen paraat. Hoe Hoogheid toen door de mand viel met zijn generaals rang.

Weet U, lezer en -es, je ziet het aan die principiële André van Es, nog net niet verwant qua opvattingen aan de Rote Armee Fraction, een decennium later uitgenodigd op Soestdijk om een boekje te schrijven over Prins Pils. Hoe kan een linkse mevroj te koop zijn?

Doorgaans zit meneer de kunstenaar en mevroj de kunstenares te wachten tot er posthuum een monument voor hem of haar wordt opgericht nabij het Vondelpark zoals dat nu al lang weg gehaalde prachtige standbeeld van koninging Emma waar een met reclameaffiches beplakt electriciteits transfomator huisje voor in de plaats is gekomen ter democratisering van het stadsbeeld op last van het salonsocialistische gemeentebestuur want de junkies in het park kijken niet verder dan de krom gebogen injectienaald lang is, dus waarom zouden we.

Een monument komt dus pas doorgaans na je dood.

En dàt duurt mij net iets te lang dus dacht ik bij mijzelf; ik moet er wel zelf bij zijn anders heb ik er niets aan en doe het dan maar even zelf door mijn boeken te schrijven en na te laten.

Van vele kanten is mij verzekerd dat het verrukkullukke leesstof is die veel te overdenken geeft en waar elke gepensioneerde leraar Nederlands met een zeilboot zich aan kan laven om zijn onbe nullige leventje nog enige richting te geven.

Die boeken van mij zijn dus te koop voor een aangenaam prijsje dat elke bijstandsmoeder met zes kinderen van de kinderbijslag en ruime huursubside alsmede ziektekostent oeslag zich kan aanschaffen zonder een halfje op de fles goedkope kruidenierswijn te hoeven inleveren en anders drinkt maar grenadine met een rietje.

Dat soort mensen ligt toch al om tien uur ’s ochtends wazig op de versle-ten driezitsbank met d e knieën opgetrokken geheel en al sliploos in het vooronder naar Koffietijd te loensen? Nou, nou, nou zult U zeggen bij Uw eige: waar doet ie het allemaal van en dan de middelvinger op steken maar zo zijn wij niet getrouwd zeg! Ook een doorgaans zo argwanenende en kritiese GP met zijn aangename vriendin Helena vragen zich dat elke dag nog af want hunne ganse horizon wordt beslagen door auteur/kunst-schilder Fred van der Wal en wel tercht, dat zal de lezer moeten toe geven.

(wordt vervolgd)

From → Zonder categorie

One Comment
  1. fredvanderwal permalink

    Dit is op Fredvanderwal's Weblog herblogd.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: