Spring naar inhoud

FRED VAN DER WAL, OMSTREDEN AUTEUR/KUNSTSCHILDER BEKENT: ‘ONDERDANIG WIL IK ZIJN…’

januari 10, 2018

ONDERDANIG WIL IK ZIJN!

Het enige geluk ligt in de slavernij. The chain gang! Onderdanig wil ik zijn…wie niet, behalve als je dominant bent!
Zoals bekend zijn er onder de mannen meer onderdanigen dan dominanten. Een goede zaak in onze kleine eigen tijd waarin de vrouwen zich laten horen.
Nog niet zo lang geleden kwam ik bij het zappen aan het eind van de avond op de televisie bij een van de Duitse zenders zomaar terecht in een bepaald openhartig programma over SM, waarbij zo ongeveer alles getoond werd wat men zich hier bij kan voorstellen, dus dat was de rooie oortjes smul smul editie van hebbikjou daar.
Het zwarte leer, de maskers, de blinddoeken, de zwepen, kettingen, touwen, boeien, tepelklemmen, naalden, klysma apparatuur, brandijzers, chroomstalen glimmende eendenbekken om de anale opening te verwijden, elektrofolter benodigdheden, dildos, buttpluggen, vibrators, kaarsvet, tangetjes, tepelklemmen, gewichten om aan tepels of ballen te bevestigen, rubber pakken, takelmateriaal, pijnbanken, marteltafels en zelfs een klein chirurgenmes voor de bekende scarificatie technieken kwamen allemaal in actie. Het spoot en spetterde van het scherm.
Mannen en vrouwen spraken heel openhartig en uitdagend over de manier waarop ze met hun heel specifieke seksuele geaardheid omgingen.
Als liefhebber van het genre afdeling harde aanpak zat auteur dezes met een kaars van hebbikjoudaar en met een paar hoogrode konen kwijlend van anticipatie en hete lusten er naar te kijken met een gls roze champagne in zijn bevende hand. Hij zegt daar zelf over: ‘Ik beefde bijkans van opwinding. Opgehitst tot in mijn opgekropte ballen. Vlinders in mijn buik, vlammen in mijn mannenkut!
Mijn sterke brillenglazen ter dikte van colaflesbodems besloegen door mijn uitgestraalde hitte en het opwalmende okselzweet! Gassen en weg wezen.
Het was een en al vlugzout op de huid van deze guit met alles uit behalve zijn open gewerkte beha, tangaslipje, jarretelgordel, nylons, pumps maat 42 en een lange zwarte onderjurk met kant afgewerkt. Zwart. De kleur van de nacht, de zonde en SM.
Nee, ik voelde mij als SM plurk zelf helemaal geen jurk met mijn augurk, die een driehoekige enkeldakstent projecteerde in mijn ragfijne onderjurk. Mijn brandende luststaaf leek zich een weg door de stof heen te branden.
Dat heb ik nou altijd als ik naar pornootjes zit te loeren en loensend van geilig heid nogal eens mis grijp als ik mijn enige en waarachtige lustvriendin bij d’r gevoelige pijnpunten wil pakken onder het genot van een goeie Bordeaux en een knaap van een stick ter grootte van een conifeer in mijn gulzige ongeschoren brutale artiestenbakkes met de zwaar bemoste afgebrokkelde tanden en die eeuwige geile grijns op zijn gezicht als hij voor dominant kutspek of voor een dikke lul gaat .
En een lucht die er allemaal van af slaat.
Niet te kort ! Laat ik niet teveel de komiek uit hangen in mijn proza. Onderdanigheid is een luxe positievoor de vrouwelijk ingestelde man. Hij kan het genitale werk aan een ander overlaten.
Wat vooral opviel, was de liefdevolle manier waarop deze mensen in dat TV pro gramma met elkaar om gingen, hoewel pijn en sex in combinatie toch een essentiële rol in hun opwindende relatie speelde.
En toch, een van de masochistische vrouwen die in dit programma uit gebreid aan het woord kwam, besloot tenslotte haar Dominus te verlaten, omdat hij haar leven in alle opzichten, dus niet alleen seksueel, wilde domineren.
En dat was haar uiteindelijk toch teveel van het goede. Er zijn grenzen in het SM plantsoen.
Smaken verschillen, want ik zocht als hyper gevoelige kunstenaar al vanaf mijn zestiende levensjaar juist de domina/dominus die wel mijn hele leven domineerde en alles tot in de kleinste details beheerst, dus pijnkoningen en pijnkoniginnen; maak je borsten maar nat, want hier is de perfekte lustslaaf vol levenslust.
Op zich was het al opmerkelijk dàt deze vrouw zo op de voorgrond kon treden want om de een of andere reden zijn masochistische mannen in het feministen kwartier een veel meer geaccepteerd fenomeen dan vrouwen met dezelfde gevoelens van onderwerping.
In feite heeft het feminisme ervoor gezorgd dat de groep onderdanige vrouwen het nog moeilijker heeft dan vroeger om voor hun masochisme uit te komen, want on derdanig-heid bij vrouwen mag in feite niet meer, maar bij mannen wordt het helemaal gezien als een mietjes cultuur. En gelijk hebben ze. De zweep er over!
Maar volgens de vrouwen die bij Geißler aan het woord komen, is masochisme juist een bewijs van grote geëmancipeerdheid. Zo zie ik het ook als onderdanige man.
Immers, er wordt vanuit een onafhankelijke positie juist gekózen voor onderdanigheid, hoerigheid, totale overgave, gedragsverandering en slaafsheid.
Hierover en over talloze andere aspecten van vrouwen en masochisme heeft de Duitse Sina-Aline Geißler een heel lezenswaardig boek geschreven, ‘Onderdanig wil ik zijn’, dat inmiddels in een Nederlandse vertaling bij Bruna is verschenen en een best seller is.
Heel eigentijds Nederland bekeert zich via deze page turner tot het SadoMasochisme. Nu is masochisme een heel moeilijk te omschrijven begrip omdat het zo veelvormig is.
Niet iedere masochist wil gedwongen worden tot bijvoorbeeld seks met anderen dan de eigen partner of letterlijk verwond worden, gebrandmerkt, getatoeërd, bij polsen of enkels opgehangen, aan een kruis gebonden of met zwepen en riemen geslagen tot bewustzijnsverlies aan toe. Een week opgesloten in een verduisterde kamer, geketend aan de muur met niet meer dan twee liter water per dag is een aanlokkelijke uitdaging.
Verbale vernedering of een liefdevol gegeven stevig en langdurig pak slaag (afdeling billenkoek) is voor sommigen m/v genoeg om seksueel plezier aan te beleven, alhoewel er dan wel aandacht aan de geslachtsdelen moet worden besteed anders is het een bord soep zonder zout.
In feite is bondage natuurlijk het begin van SM en als we de cijfers van Nancy Friday mogen geloven dan zou meer dan vijftig procent van de mensen dat wel eens willen uitproberen en heeft tientallen procenten dat ook daadwerkelijk gedaan.
Prima dus!
Goed beschouwd weten velen dus uit eigen ervaring op zijn minst een beetje wat SM is, wat ook de luxe van het masochisme kan zijn. SM, afkorting van Sexuele Magie. Want in feite laat men de ander werken om zelf genot te ervaren dat een spirituele dimensie heeft en kan leiden tot een kosmisch orgasme waarbij men in sub-space als een kunstmaan als het ware rond de maan wordt geschoten. Wie dit nooit heeft ervaren weet niet wat hij mist.

From → Zonder categorie

One Comment
  1. fredvanderwal permalink

    Dit is op Fredvanderwal's Weblog herblogd.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: