Skip to content

De ultieme S.M. situatie. Velen snakken daar naar.

augustus 20, 2017

U heeft een aantal verhalen geschreven waarin een ik-verteller optreedt die luistert naar de naam Frank Forrest. Deze Frank, kunstschilder, fotograaf, auteur, bisexueel, expert Oosterse vechtsporten, sadomasochist en travestiet lijkt verdacht veel op Uzelf in gedrag, ambiance, multifunctionele sexuele voorkeuren en aanverwante gewelddadige poly interpretabele werkzaamheden.

Frank Forrest is niet een sjabloon die je zo maar op mij kunt leggen. Hij is in mijn verhalen trouwens jong gescheiden van zijn echtgenote op zijn vijfentwintigste en evalueert vanaf zijn twaalfde heel langzaam van bisexueel naar homosexueel, bezoekt als tiener vanaf zijn twaalfde pisbakken, flaneert over homo ontmoetings plaatsen in parken, bezoekt al vroeg saunas en komt pas goed uit de kast in het hoofd stedelijke S.M. circuit als hij vierenvijftig is. Hij raakt verslaafd aan pissseks en aan nog een dozijn of wat aan vrolijke variaties van het menselijke seksjuwelen gedrag. Verandering van spijs, he ! Dan is het eigenlijk al veel te laat, maar dan gaat hij ook pas echt helemaal los, hetgeen eindigt in een total loss, omdat Frank Forrest geen wonderkind blijkt en zichzelf als masochist geheel vrijwillig in een on mogelijke positie manoevreert. Hij raakt verzeild in de sadomasochistiese sien en van daar uit raakt hij de weg totaal kwijt als hij wordt opgenomen in de Satanskerk en wordt daar uiteindelijk vrijwillig omgekeerd gekruisigd als offer aan de Satan. De ultieme S.M. situatie. Velen snakken daar naar. Ik wil en kan ze helpen op hun one way suicide trip waarvan geen terugkeer meer mogelijk is… Ik ken die sien heel goed. Betty Paerl, de Amsterdamse Hogepriesteres van het SadoMasochisme heeft in Den Haag in 1983 nog een tentoonstelling van mij van tekeningen en schilderijen die als onderwerp allerlei S.M. situaties hadden geopend in haar Meesteressepakje op hoge leren laar zen met een zweep en een paar handboeien aan haar gordel, ik heb daar nog heel wat full action fotos van, dan weet U wel hoe laat het is.
Het waarheids- en werkelijkheidsgehalte van Uw otobiografiese verhalen en kunstwerken zal de lezer interesseren.
Ik heb inderdaad een kleine reeks nagenoeg schijnbaar geheel autobiografische verhalen geschreven en die kunt u herkennen aan het feit dat ze steeds dezelfde hoofdpersoon hebben, namelijk Frank Forrest. Als ik zeg: schijnbaar autobiografische verhalen, dan bedoel ik niet dat ik er inderdaad niks bij verzonnen heb. Veel schrijvers van gefingeerde autobiografische verhalen doen dat nu eenmaal in een dusda nige overmaat dat ’t volkomen ongeloofwaardig wordt, dan lijkt de hoofdpersoon op een baron van Münchhausen, die zichzelf bij zijn eigen hoofd haar het moeras uit trekt en daar faalt de autobiografie dan ook jammerlijk. Maar als ik een al of niet gefingeerd autobiografisch verhaal schrijf, dan probeer ik mijzelf in essentie aan de waarheid te houden en niet altijd aan de werkelijkheid; alleen is de waarheid zowel als de werkelijkheid er voor om te worden opgeleukt, anders kun je het allemaal net zo goed laten en wordt het onin te ressant. Alle verhalen van mij die als hoofdpersoon onder de naam Frank Forrest hebben, horen tot het zelfde autobiografische boek. Maar dat boek is niet persklaar en daarom bestaat het alleen in verspreide fragmenten. Bij Intern. Uitgeverij Gopher is in eerste instantie een boek over mijn surrealistisch werk aangenomen en uiteindelijk weer afgewezen. Ze zijn nogal puriteins bij Gopher en dat kun je van mijn werk en opvattingen gelukkig niet zeggen, want dan was ik net zo’n droogkloot als Henk Helmantel of zo’n fantasieloze droplul als H. v. S. hetzij een neuroot als de gepensioneerde vrijgemaakt griffermeerde tekenleraar M.d.K. die wat in zijn vrije tijd als amateur schil dert. Ze vonden bij Gopher mijn proza nogal pornographisch en dan heb ik het niet over heet in de mond, koud in de kont, want alles wat ik beschrijf heb ik ook zelf ervaren. Ik heb trouwens met een andere uitgever sinds kort contact, maar daar wil ik nog geen mededelingen over doen zoals U zult be grijpen zo lang een en ander sub rosa is. Gratis recensie exemplaren of een wervende folder ter aanprijzing van de unieke uitgave kunt U ook wel vergeten.
Dacht U ooit zo’n boek te schrijven?
Ja, maar ik dacht dat het nooit klaar kwam. De moeilijkheid bij het schrijven van- neem bijvoorbeeld een autobiografie- is, vind ik, dat als je je eigen leven beschrijft, je eigenlijk volledig moet zijn. En het is nu eenmaal zo – dit zult U ook ervaren en dit ervaart iedereen – dat je in je leven dingen hebt die heel vervelend zijn en dingen die minder vervelend zijn. Over die dingen die minder vervelend zijn, daar kun je nog met een zeker animo over schrijven of over opscheppen. De andere dingen laat je dus maar weg, om de nabestaanden niet mee te verrassen, maar daar mee is het geheel dat een autobiografie zou moeten zijn natuurlijk volledig verbroken en vervormd als in een lach spiegel. Door de vervelende dingen of de pijnlijke weg te laten, vervals je de werkelijkheid, dan wordt het gefingeerde otobiografie, waar de Nederlandse literatuur bij uitstek van over loopt. Daarin zit de grote moeilijkheid van het schrijven van een autobiografie. En die moei lijkheid heb ik nog niet overwonnen, die wil ik misschien ook helemaal niet overwinnen, want dan verdwijnt de magie er uit als bij tover slag. Volkomen opening van zaken geven op elk terrein ? Morgen brengen! U zou raar op kijken wat U dan te lezen krijgt. Je hebt name lijk van die keurig gehuwde, gewetensvolle, in het zwart geklede gereformeerde kunstenaars met uitgetreken stijfselkoppen en de prach tigste Bijbelteksten en morele gristelijke smoesjes waarvan na hun dood blijkt dat ze er minstens vijftien minnaars op na hebben ge hou den en een dozijn minnaressen. Daar hadden ze dan nog niet genoeg aan want ze gingen ook nog regelmatig naar de hoeren en bestelden flessen roze champagne in de Yab Yum van duizend euro per stuk. Die waren helemaal niet de Stijve Jezus en oppassende echtgenoot waar iedereen ze voor gehouden had. De lokroep van het eigen geslacht is steeds onweerstaanbaarder voor hele volksstammen. Het spreekt vanzelf: wat is er vertrouwelijker onder de lakens dan het eigen geslacht? Wie kijkt daar nou nog van op? Dat komt je dan toch heel bekend voor? Daar kun je nog eens mee uit de voeten! Maar misschien dat ik nog wel een paar van die (pseudo) autobiogra fische fragmenten maak en dat ik ze dan eens een keer allemaal bij elkaar zet.
Heeft de naam Frank of Frank Forrest een speciale betekenis voor u?
Nee… of eigenlijk wel, maar daar geef ik geen commentaar op. U zoekt ‘t zelf maar uit. In Belgie had je een schilder die van de Woestijn e heette maar gewoon in België bleef wonen. Niemand heeft hem ooit gevraagd of hij uit de woestijn kwam. Betekenis ? What’s in a na me ? Ik kreeg door de jaren heen anonieme briefjes van talentloze Friese collegaatjes met als adressering ‘Van der Wal in de sloot’ of ‘Aan The Leonardo Da Vinci Of A New Golden Age ‘ (een kwalificatie n.b. door Fred van der Wal zelf uitgevonden in de zeventiger jaren) waar aan toegevoegd was : ‘kom es op de BBK vergadering, klootzak, dan slaan we je op je gore fascistenbek’ en dat soort flauwi teiten’. Ach, het net als met de vaderlandse actreutels en actrutten van het toneel en de tulleviessie; psychopatiese paljassen en zwartgal lige druiloren die het beeld vervuilen. De tieten van mevrouw K. Bloemen? Om een astma aanval van te krijgen. Als je daar met je neus tussen gevangen zit, dan kun je het schudden…

Frank of Forrest? Of allebei geladen met symboliek?

 

Misschien wel allebei. Maar daar geef ik geen inlichtingen over….. Als U op internet kijkt, ja, dan…ik zwijg over mijn geheime relaties in de Underground, weet U…en aan riooljournalistiek doe ik ook al niet.

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: