Skip to content

Die gereformeerde auteurs zijn ook altijd tuk op het beschrijven van de meest gemene, gore sex scenes, omdat die griffermeerde glimpiepers van huis uit bloedgeil zijn

juli 16, 2017

De vader van E.O. dorpsomroeper Jeroen, een zwaar brillende school-meester met flap oren uit Schubbekuttennijeveen noemt zich de enige echte gierzwaluwspecialist en zit in zijn vrije tijd met een verrekijker in de bosjes naar vogeltjes te loeren tussen het dwangmatige afrukken door. Soms komt er een willig reetje voorbij. Kan er ook nog wel bij in de schuilhut. Of misschien zit hij te loeren naar ontuchtige mannen die met malkander deep throat vleselijke gemeenschap hebben in het struweel om daar thuis over dat poep stampen schande van te spreken, maar onderdehand windt het ‘m vreselijk op! Gereformeerden zijn ge-obsedeerd door sex in alle rangen en standen, behalve drs. H. dat is de grootste droogkloot die ik ken, die heeft zijn lul alleen met pissen versle-ten. Dat kweekt natuurlijk ook mietjes bij de vleet!

Mams X; van Jeroen Quickshit  heeft er met haar dikke drankkop voorlopig allemaal veel verdriet van… Ik kan ze niet anders zien dan mensen die een uitzichtsloos, zinloos leven leiden en als schoolmeesters clichématige CDA opvattingen hebben.

Gotzijdank ben ik als beeldend kunstenaar nog steeds een Jonge Wilde en als zodanig door het kerkvolk vanaf den beginne naar de marge van de maatschappij gedrongen, maar wie in de marge leeft, trekt zich niets aan van het klootjesvolk, daar gelden andere regels voor.

Als geniaal kunstenaar sta ik vanzelfsprekend boven en onder de wet.  Wie God en Gebod uit zijn beeldend werk laat maakt pas echt interessante kunst. Religie in de kunst is bullshit, dat leidt tot glas in lood ramen en lullige illustraties in de EO gids. Anecdotiek. Er zijn nu lang zamerhand zes clubjes van zogenaamde christelijke kunstartiesten, die el kaar op leven en dood bestrij den, want die agressieve vechtcultuur, dat hoort bij de agressieve, verkankerde christelijke leer.

Wie anti-of a-christelijke kunst maakt wordt hoog aan geslagen in het Museum circuit. Het is een wet van Meden en Perzen dat die gereformeerde kunstenaars, meestal gefrustreerde tekenleraren zijn, zoals die afval kikkers J., Hank Duvelsjas, Henk Peersma, Marc de Groot en ander vullis c.s. Het zijn en blijven talentloze sitting ducks zijn waar het goed schieten op is. Rijp voor de afvalhoop!

Helaas heb ik geen gereformeerde vader, want daar is het goed op in hakken voor mij als SP stemmer en anti monarchist vanaf mijn achttiende levensjaar. Vroeger stemde ik PSP. Ik ben niet voor niets dienstweigeraar geweest, ondanks dat ik als gezond denkende vaderlander een oproep voor de offciers keuring kreeg, die ik heb weg gesmeten, net als mijn mi-litaire paspoort en naamplaatje uit het raam van de reidende trein naar Haarlem. Een daad van belang. Ik was toen al drieëntwintig. Beter laat dan nooit. Een stellingname die er niet om liegt. Die militairen herkennen een Übermensch als Fred van der Wal natuurlijk ook meteen, daar is het hele systeem van selectie bij de keuring op gericht. Het militaire apparaat is net als het CDA een verlengstuk van Kerk, Kut en Kapitaal. Liegen doen ze allemaal.

Je merkt het ook altijd aan ex-gereformeerde kunstartiesten waar ze vandaan komen. Het blijven rel reli kikkers. Die gereformeerde auteurs zijn ook altijd tuk op het beschrij ven van de meest gemene, gore sex scenes, omdat die griffermeerde glimpiepers van huis uit bloedgeil zijn. Ze worden opgevoed met Bijbel verhalen over ontucht, incest, moord en doodslag, Sodom en Gonorrhoe en dat geeft een jong meisje goede zin in d’r onstuimige slipje. Springtij in het voor onder. Gereformeerde schrij-vers putten bij voorkeur uit de meest afgrijselijke krochten van de men-selijke geest. Geen wonder dat ze zich goed konden vinden in de S.S. waar Befehl ist Befehl ze goed bekend voor kwam. De vaderfiguur in de gereformeerde gezindte is immers ook bij voorkeur een miniatuur Adolf Hitler. Ze verkondigen een rigide, meedogenloze moraal. In het Amster-dam van The Silver Sixties beschouwde ik, Fred van der Wal en mijn kunst vrienden het calvinisme als een vreemd stukje folklore, als iets dat voor goed verleden tijd was en ach terhaald door het moderne levens-ge-voel. Honderduizenden ex- gereformeerde mannen en vrouwen kampen nog elke dag dankzij hun christelijke opvoeding met een post traumatisch stress syn droom en lijden aan nachtmerries die bevolkt worden door de-monen, duivelen en kwade kwelgeesten. Het Jeroen Bosch syndroom noem ik het altijd. Simon Vinkenoog, die half Amsterdam aan de hard drugs heeft geholpen, beweert dat schrijven over het calvinisme behoord tot zaken die niet meer actueel zijn, maar hij vergist zich deerlijk, zoals hij het zelden bij het juiste eind had met zijn Amsterdam Magisch Centrum. Ik krijg per email elke dag wel tien brieven over de problemen die het christelijke geloof heeft opgeleverd, meestal gaat het over een hardhandig er in getimmerd, raar privé geloofje, dat door de harde, calvi-nistische vaders generaties lang als enig zalig makende Verlossende Woord werd gepresenteerd. Ik heb zelf nog twee, drie maal per week nachtmerries over de jaren dat ik tussen 1963 en 1966 in het bevindelijk gereformeerde mi-lieu verkeerde en een streng gereformeerde vriendin had, Alice Kneuter-dom , die mij mee sleepte naar honderden huisgemeentes van afgeschei-den kerkgangers, benauwde achteraf lokalen van sektes, bijeenkomsten van gefrustreerde gristenen, pinkstergemeente conferenties waar de voor-gangers overal duivelen om zich heen zag (zijn geloofsgenootjes, denk ik) en stonden te raas kallen in onverstaanbare klanken met het schuim op de bek. Miljoenen in Nederland lijden nog elke dag onder de problemen die de Hel en Verdoemenis leer heeft opgeleverd.

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: