Skip to content

Zijn door hem zelf veelvuldig vermelde deelname aan het gewapend verzet als lid van de GDN onderafdeling Groep Reynaert door hem in de loop der jaren steeds meer overtrokken en gefabuleerd

juni 17, 2017

Geachte Heer X.,

Dank voor Uw snelle beantwoording. Inderdaad is de berichtgeving via Frits van der Wal in de loop van de jaren wat betreft zijn door hem zelf veelvuldig vermelde deelname aan het gewapend verzet als lid van de GDN onderafdeling Groep Reynaert door hem in de loop der jaren steeds meer overtrokken en gefabuleerd.

Tevens schepte van der Wal tegen kapitein Westerling op ‘Meester op alle wapens’ te zijn.

Hij (Frits) deelde mij aanvankelijk mee dat hij als soldaat slechts telefoondienst heeft gehad ten tijde van de eerste oorlogsdagen en ‘geheime’  papieren (mogelijk simpele dienst orders) heeft verbrand in opdracht van zijn superieuren, later beweerde hij op de Grebbeberg te zijn geweest, maar geen schot te hebben gelost vanwege te hevig vijande-lijk vuur en slechts ineengedoken met zijn kop zo laag mogelijk bij de grond de schotenwisseling uitgezeten.

Weer enkele jaren later heeft hij de verslaggever Igor Cornelisse van VN aangezocht om als ‘ex-geheime agent van MI 5’ het “ware verhaal”  achter het Englandspiel te onthullen, waar Igor C. echter niet in trapte.

Van der Wal Sr. met zijn half jaar ULO leed aan een ziekelijke zucht naar publiciteit om zijn onbenulligheid te compenseren. Uit kranten en magazines knipte hij berichten van de schaker Jannes van der Wal uit en verwijderde de naam Jannes om aldus te fabuleren dat hij in de publiciteit had gestaan.

De berichtgeving van de door U genoemde goedgelovige getuige deskundige Carels is volkomen onjuist, ingegeven en opgeklopt door Frits van der Wal en het rapport van Stichting  grotendeels gefalsificeerd met medewerking van de mij goed bekende scherts figuur Charles Dijkmans, een would be verzetsfiguur waar de NRC en Kleintje Muurkrant een vernie-tigend stuk over publiceerden.

Verzetstrijder Dijkmans is nog veroordeeld geweest door de Duitsers (!!!) voor roof van Joodse inboedels en beweerde een half jaar in een concen-tratiekamp te hebben gezeten, maar dit terzijde, alhoewel het het gewicht aan geeft van de rapportage ten aanzien van fantast Frits van der Wal.

Ik vermeld dit omdat ik het symptomatisch vind voor het waarheidsge- halte van de mededelingen van voornoemde en ook het helden epos van mijn zwaar getraumati-seerde zuster die vanaf haar achttiende levensjaar helaas onder psychiatrische en/of psychologische begeleiding is geweest en de realiteit wat betreft vermeende heldenda-den van Frits van der Wal nog steeds uit het oog verliest. Zij zegt aan Post Traumatisch Stress Syndroom te lijden door haar opvoeding, hetgeen mij wel op waarheid lijkt te berusten. Zij heeft een buitengewoon ongelukkige jeugd gehad.

Onterechte helden verering, zoals mijn zuster dat koestert voor haar vader met zijn onbewezen verzetsdaden en daar haar identiteit aan ontleend om in reverse een ‘gelukkige jeugd met een liefhebbende vader’ te construeren is mij vreemd en vind ik een zeer kwalijke zaak ten opzichte van mensen die werkelijk betrokken zijn geweest in krijgshandelingen en/of gewapend verzet. Om die reden heb ik u gemaild.

Uw mij toegezonden mails zullen inderdaad voor enige tijd onder ons blijven zoals door u gewenst en indien gepubliceerd zal dat geschieden zonder bronvermelding.

Het zou niet smaakvol zijn mijnerzijds om de tekst als conflictstof te gebruiken, daar is één en ander te ernstig voor,

Hoogachtend

Fred van der Wal

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: