Skip to content

Tot mijn grote verwondering las ik in Uw boekenbijlage van Visie dat het thema De Liefde bij W.F. Hermans is verworden tot platte seks

juni 17, 2017

Fredvanderwal's Weblog

L.S.,

Tot mijn grote verwondering las ik in Uw boekenbijlage van  Visie dat het thema De Liefde bij W.F. Hermans is verworden tot platte seks.

Ik daag U uit deze opmerking met citaten uit het werk van Hermans te onderbouwen.Bij uitstek is W.F. Hermans een auteur die zich in tegenstelling tot veel andere Nederlandse schrijvers niet of nauwelijks met sexualiteit in zijn werken heeft bezig gehouden om de eenvoudige reden dat zijn thematiek gevormd is door een liefdeloze jeugd,de tweede wereldoorlog, de psycho analyse en existentialistiese schrijvers als Camus en Sartre.De fundamentele konfliktstof bij Hermans is van een veel grotere reikwijdte dan sexualiteit en neemt soms de vorm aan van het Griekse drama.In het werk van Hermans treft men liefde,hartelijkheid of vriendschap nauwelijks aan,noch een religieus of humanitair gevoel waarmede hij een gruwelijk beeld van de werkelijkheid schildert.

Het werk van Hermans is te lezen als een grote waarschuwing tegen…

View original post 65 woorden meer

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: