Skip to content

Dat moet een enorme vergissing zijn afkomstig uit anonieme bronnen. Men vermoed dat er een Deeep Throat in het spel is, maar kan voorlopig niets met zekerheid vast stellen

mei 24, 2017

IK BEN EEN BUITENGEWOON BEDEESD MAN VAN NATURE EN VAN HUIS UIT…EN DIE BEHA VERDWEEN OM DIE REDEN DAN OOK OVER DE SMEEDIJZEREN BRUG MET EEN SIERLIJKE PISBOOG IN DEN SNELLE VLIET! IK KON ER DEZE KEER NIETS AAN DOEN! STOND ER BIJ EN KEEK ER NAAR.

Wat onze kunstartiest Fred van der Wal betreft kunnen wij U gerust stellen: De hem door menig onbevangen lezer toegedichte arrogantie en agressiviteit, zo blijkt al na een gesprek van een klein half uurtje, bestaat in het geheel niet.

Dat moet een enorme vergissing zijn afkomstig uit anonieme bronnen. Men vermoed dat er een Deeep Throat in het spel is, maar kan voorlopig niets met zekerheid vast stellen.

Kwaadsprekerij van een stel Groningse culturele ontbijtkoeken uit het kunstenaarsplantsoen en onderaards gemurmel van artistieke voederbieten van het platteland. The subterranean Homsecik Blues. Wat die Noordelingen betreft: Roggebijters, mensentreiters!

 

INKSPOTS

 

Niet dat hij ook maar iets goors met deze mededeling bedoelt, maar voor de zekerheid en om duidelijkheid te scheppen. De verhoudingen tussen man en vrouw, lezer en schrijver moeten nu maar eens in alle openheid worden vast gelegd. The battle of the sexes!

Wat overblijft? Moet U dat nog vragen ook? De Inkspots natuurlijk, met dat fijne treurlied “Into each life some rain must fall”.

 

PRAISE SONG

 

 

Slechts een nadrukkelijke vorm van zijn zelfbewustzijn wil nogal eens een doorgaans niet al te ruim bemeten Hollandse huiskamer vullen en als de fles niet meer gevuld is, ja, dan wil hij nog wel eens lastig en rumoerig worden, veeleisend ook en verandert zijn zoetgevooisd stemgeluid in bars gebas en horen wij daar niet een serie bastaard vloeken waar de buren van die hoog achter in de Goudsbloemdwarsstraat -bellen bij de buren- geen brood van lusten, die honden, maar is dat zijn schuld als hij met zijn kalvinistiese klauwen wild in het rond gaat molenwieken?

Goffugomme nog an toe!

Welnee! Dat ligt allemaal aan de slijter en aan zijn eigen habit in eerste instantie en aan de maatschappij in tweede.

 

HOMO SAPIENS

 

 

Over de grote dorst en de bodemloze put. De tandeloze tijd van Sisyfus met het lekke emmertje de berg op en neer. There’s a hole in ma bucket, plus een haar in de oersoep en als dat geen metafoor is voor het kunste naarschap weet hij het ook niet meer.

Dat schiet niet echt op al dat niet weten, want alleen de Homo Sapiens, de wetende mens, zal het tij kunnen doen keren.

Laten we een fijn christelijk lied aanheffen. Uit de Gezangenbundel. Een staplied of een kerelslied! Een Praise Song! Het maakt niet uit!

There’s a hole in my bucket dus constateerde ik al eerder. Beter dan omgekeerd. Een klassieker. Evergreen. Lente bokbier. Eb en vloed maar wel zandkorrels in je contact lenzen.

 

BOTERHAMMENZAKJE

 

En hoe hij als artiest het tij tegen had toen het plestik boterhammenzakje nog niet was uitgevonden, zodat hij die niet om zijn schoenen kon binden als waterkering wanneer er weer eens vuist grote gaten in de afgesleten lederen zolen zaten, want wie geen cent te makken heeft in het begin van zijn kunstenaarsloopbaan zal zich geen nieuwe zolen onder zijn hoeven aan laten gieten. Een groot kunstenaar zei eens: Arme mensen zijn slechte mensen anders zouden ze niet arm zijn.

 

NIEUWE BONTJAS

 

Wij tasten elkaar in figuurlijk opzicht en heel formeel voorzichtig af en vinden elkaar in onze waardering voor de boekenrubriek van Martin Ros. Laten wij het voor de verandering eens over een geheel andere boeg gooien. Het Hogere dus.

Mogen wij ook even geuren met onze intellectuele bagage en verfijnde smaak?

En heeft de beminnelijke Marlou Witzel te Haarlem hem niet het web adres van deze boekbespreker attent door gemaild?

Hij zegt zelfs een buitengewoon bedeesd man te zijn bij tijd en wijle en dat de vrouw als (op) zweep koninginin al heur gestrengheid met haar honingpotje overheersend de baas in huis moet zijn in het puur Hollandse gezin, doch uitsluitend in het kader van de emancipatie die zich bij de feministen uitsluitend ter kruishoogte heeft afgespeeld waar hij zich overigens met liefde bij neer legt.

De huwelijksrelatie is een sociaal convenant, daar heeft de lezer gelijk in. Geen nieuwe bank, zegt het vrouwtje, dan drie maanden niet neuken. Geen nieuwe bontjas? Twaalf jaar niet meer er boven op.

 

NATTE GEMEENTE

 

Onze kunstschilder blijkt verder merkwaardig genoeg zeer op vormen gesteld blijkt al spoedig en respecteert ieders privacy. Tenminste voor drie minuten, langer niet. Hetgeen wij al eerder vernamen van een niet nader te noemeen kunstartiest met wie de artiest sinds maanden gebrouilleerd is en waarmee het nooit meer goed zal komen.

Zeker weten, want vetes zijn er toevallig niet voor om bij te leggen en meningsverschil len dienen gekoesterd te worden tot de dood er op volgt.

Nee, niet met X.’s vrouw Xantippe, die onder ons gezegd nog steeds een lekkere kop heeft als zij op meisjesachtige wijze een band in het haar draagt plus een aardig front balcon om over haar rijpe popo maar te zwijgen en hoe zij laatst nog in een groot gezelschap tijdens een lange wandeling met haar Nordic Walking Chop sticks bij een brug over een rivier op puur artistieke wijze zich ongegeneerd ontkleedde vanwege de soms tropiese temperaturen in de Bourgogne om in opperste vrijmaking zwierig haar beha met een knal de lucht te gooien en hoe het dure kledingstuk van het merk Lejaby toen door een mini tornado werd meegevoerd gelijk een duo parachute op de vleugelen van de wind over de brugleuning om vervolgens met een sierlijke pisboog de snelle vliet in te plonsen en weg dreef. Parachuteren die handel ter meerdere eer en glorie van de kruisraket.

En hoe haar wederhelft in dat moment van verlichting gelijk een poweem neerkrabbelde in zijn zakboekje over een beha die gelijk een White Dove vrede ging brengen in gans de wereld, die waerelt die zo dwaerelt, het geheel al wiekend op de vleugelen der wellust gedragen door de stormachtige winden van het echtelijke bestaan, Unidentified flyin’ object. Onzichtbaar voor de radar.

Mevrouw had zo nu en dan vast nog wel eens een buiten echtelijke vrije seksjuwelen samenleving met de een of andere brochum uit een markttent, die ook liever op een wijf met een natte kut dan met een natte neus ging’.

Thuis was het droogstoppelen en droog stoken onder de dekens. Ik heb het over de natte gemeente.

Die beha liet zich mee voeren op zwoele winden boven dat massieve nummer de River Deep Mountain High uit de meegenomen ghettoblaster. Fijn dat de transistor is uitgevonden in de veertiger jaren. The wall of sound. De thermiek was goed die dag.

 

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: