Skip to content

SMAKELIJK ETEN! PEN O.I. INKT, 45 X 20 CM. FRED VAN DER WAL 1970

mei 15, 2017

Fred van der Wal

De pentekening behoort tot een reeks surrealistische werken waarvan een aantal in particulier be zit in binnen- en buitenland en enkele tientallen in bezit van het Instituut Collectie Nederland. Het merendeel van deze werken is nooit gexposeerd vanwege morele verontwaardiging in de galerie wereld in de zestiger jaren.
Galerie Mokum te Amsterdam met het raadselachtige beleid van galeriehoudster Dieuwke Bakker weigerde nege tig procent van de werken van Fred van der Wal te exposeren, werken die in haar troebele optiek naar de geest van de tijd “fascistisch” waren volgens deze schreeuwerige dame.
HetbeeldendewerkvanFredvanderwalpaste niet in het modieus linkse straatje van de ver dwaasde utopisten van de zestiger en zeventiger jaren voornamelijk gesubsideerde staatskunste naars,die er een eenvrijblijvende, schijnmoralistischehoudingop na hielden die naadloos paste in de toenmalige bekrompen kunstwereld waarin de enkeling die zijn eigen weg durfde te gaan werd geboycot. Zie ook het onthullende artikel van drs. Huub Mous: Ostracisme…

View original post 128 woorden meer

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: