Skip to content

Oprichtingsvergadering groep X-65, Haarlem, nov. 1965

mei 9, 2017

Fred van der Wal

fotoLinks op de foto, ingemonteerdeen recente foto van de bekende, succesvolle animatiefilmer Gerrit van Dijk,metkokette kunsthoed. Linksachter,de surrealistisch werkende Fred van der Wal, rechts achter HBS leerling Dirk Mller, die twaalf jaar over de school deed en in zijn vrije tijd schilderde, rechts voorgrond de magisch realistisch schilderende keurige Berend Pasman.

Het vijfde lid van Groep X-65 de ietwat wazige Mieke van Dijk,leerlingeAcademie’63 had camera angst en weigerde de foto sessie.Heelsjiekvoordietijd!
Een zesde lid, een in zijn vrije tijd abstract schilderende gemeenteklerk Niels van Mechelen trad vlak voor de fotosessie uit de groep na eenheftige ruzie met Dirk Mller.

Ik was net genezen van een slecht behandelde Pfeiffer die twee maanden had geduurd en bleef het hele jaar 1966 een slechte conditie houden.
Sept. 1965 lastte het streng gereformeerde onderwijzeresje Els onder druk van haar ouders de voorgenomen verloving af na een intensieve verkeringsperiode van drie jaar.
DebezwarenvanE.goldenvoornamelijkmijnbelangstellingvoorhetsurrealismeenmoderne
NederlandseenAmerikaanseliteratuur,hetreclamewezen,deopleidingSROdieikwildevolgenenmijningediende sollicitatievooreencursusgeorganiseerddooreenaantalreclamebedrijven.Ikwerdaangenomenvoordecursus

View original post 402 woorden meer

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: