Skip to content

In 1965 raakte Fred van der Wal in een geweldige krisis, die zijn opvattingen over de schijnheiligheid van gereformeerden en evangeliesen voor goed heeft getekend (deel 15)

mei 7, 2017

Fredvanderwal's Weblog

Het probleem van het lege,maagdelijke witte doek of dat vel onbeschreven pa­pier dat de kunstenaar onbarmhartig aanstaart als een lege spiegel?

Writers block?Horror vacui?Tijdelijke absences en andersoortige black outs?Schildersverdriet? Blokka des van psychosomatiese aard? Heb’k nooit last van gehad!Weet je,als je opvoeders het je 24 jaar onmo gelijk hebben gemaakt om je op welke manier dan ook kreatief of anderszins te uiten,ja,dan wil je wel,dan heb je geen tijd te vermorsen en heb je aan modieu­ze onzin of neurotiese kwalen geen bood schap,dan spuit het er allemaal uit als een oliebron waar een pijpje op is aangeslagen door een olie plat formmedewerker in oliejas met zuidwester op.Ik kwam jaren geleden op de flat van die opgeblazen gehaktbal,de vrijgemaakt gereformeerde “kristen” kunstenaar te Kampen (het vat vol frustraties Mark de K.,dat verwende Joodse rotjong),die zich “een prominent lid van Christian Artists” noemde.Eén van die vele kristullukke kunstschilders die hele maal niet…

View original post 898 woorden meer

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: