Skip to content

En een protesten uit de fundamentalisties gristelijke hoek! Niet te kort.

mei 4, 2017

Die sferen van dominantie en volgzaamheid. Lulboeien en tepelklemmen. Moor-den, martelen en marcheren. De zweep. De kat met negen staarten. Drie in de pan. Hang op. Wurgsex. Kutknuppelen. De ballenschaaf. Een kwatta- of een koetjes reep. Riooldrop. Meeuwenflatsen.  En daarna een berenhap in café “De Vette Bobbel” met die bardame Pakkum beet Greet en niet bij je tieten, dan maar bij haar koeien reet.

Ik kan daarmee mijn veertigjarig jubileum als kunstenaar dit jaar vieren onder een paar liter Löwenbrau bier in Hotel Möwenpick.

Hebben meeuwen dan een pik?

Er blijft toch altijd iets aan je strijkstok hangen bij het poepstampen. Anale sex dus, van onderen uit de zak.

Een meeuwenflats.

Als U zin heeft…komt U even langs? Zweepfestijn!

Het Kunstenaarschap met een grote K is een enorme luukse, die geen bestaans-recht heeft, dat beweren die stijle calvinisten altijd, maar zelf kunnen ze niks, behalve preken.

En met die luukse houd ik mij voort durend maar bezig. En een protesten uit de fundamentalisties gristelijke hoek! Niet te kort.

Ik krijg veel brieven van oprecht verontruste griffermeerde gristenmensen met een broek vol Bijbelse waarheden over mijn leven en werken en de enige weg die zij mij willen wijzen. Soms ook bedreigingen met brandstichting en fysiek geweld op wederzijdse gristelijke basis.

Het calvinisme is de oorzaak van wereld oorlogen, omdat ze de liefde prediken met de Bijbel in de ene en de M16 in de andere hand, dat is bekend. Kijk maar naar die Amerikanen. Die ethische principes komen allemaal uit de loop van een geweer. In wezen verkeren we in deze westerse samenleving in een enorme crisis en een veel ernstiger toestand dan we ons realiseren; we moeten van uit de subsidie verlenende cultuur ambtenarij namelijk kunst over kunst maken.

Begrijpt U het? Ik niet!

En we moesten vooral vanuit de VVL maar eens schrijven over het schrijven om de schrijver achter de schrijver te kunnen ontdekken en daar weer de mens achter de mens, maar hoe kunnen we dat doen als de meeste kultuur dragers en verspreiders de koude des nachts en de hitte des daags of de grote schijtstorm niet over hun schamele leventjes en onbenullige produkten hebben voelen waai en? En willen ze eigenlijk wel van harte de achterkant van het gelijk en de onderkant van de samenleving leren ken nen? Dan heb ik het deze keer beslist niet over anale sex, want dat bewaar ik voor een volgende aflevering van deze feuilleton, begrijp mij niet verkeerd, alhoewel dat ook heel leerzaam is voor wie nog niet weet heeft van hoe of wat in het beschaduwde distel dal van Achor tussen de achterwangen. Daar waar de zon nooit schijnt. Heel geurig ook voor de liefhebber c.q. lief hebster.

De goed ingevoerde Bijbel kenner weet waar ik op doel. De Heere Heere Himself behoede mij voor zogenaamde gezonde christelijk humanistiese kunst als dwingend opvoedingsmiddel voor de massa, zoals Christelijke organisaties dat willen, maar ik ben er tegen, want dat riekt naar Stalin en de grote A.H. uit WO II. Ik weet wat er aan de hand is op velerlei terreinen daar in de Haarlemmer Hout na tweeën (dan gaan we met zijn allen naar benejen) en ook wat onder dat soort mensen leeft. Voor mijn part leidt een boek of een schilderij tot regelrechte agressie op wereldschaal, misschien dat dan de kunst serieus wordt genomen of tot het totaal verzieken van het lekkere MTV gevoel. Maar vertel mij dan niet dat ik wel of niet kom mersjeel moet wezen om mee te doen in het sirkwie, want dat kenniknie en wil ik ook niet kennen. Ik kan mij dat permitteren omdat ik nu eenmaal een groot talent ben, hetgeen ik niet van de fijngriffermeerde kunstenaars kan zeggen, daar heb ik de BVKK (Bond Van Kristelijke Kloot zakken) voor opgericht. Bij die gasten breken de fijnmazige motieven als scherp gepunte rotsblokken door de niet echt grazige weiden heen, dwars door het dunne gras en de op perhuid van het bestaan. Daarom draag ik bergschoenen met stalen neuzen om beter met mijn hoeven om me heen te kunnen schoppen.

Want hoe verloopt het artistieke proces? Eerst is er in je jonge jaren een enorme behoefte om vorm te geven aan wat in je leeft, woelt, worstelt en werkt. Om uit te spatten. Let it all hang out, girls. De heroïese jaren dus. En maar graaien in andermans bloesje en slipje met je kalvinistiese klauwhamers tot je een tik op je vingers krijgt of een vene rische ziekte van de wilde wieven. Geeft allemaal niks, maar wel even snel naar de lullensmid. Twee spuiten in die ondeugende reet en U was weer fit in de Silver Sixties. Laten we wel wezen. Maar je wordt vanzelf zonder enige moeite er voor te doen ouder en ouder tot het begint te kieren en te malen. Hopelijker onder tussen ook volwas sener en uitgebalan ceerder. De kaarsen worden al aan het voeten einde ontstoken en een zwartjurk loopt te prevelen.

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: