Skip to content

Op deze plek komt elke week een bekende persoon uit de rubriek ” 25 Jaar geleden” opnieuw voor het voetlicht.Deze keer Fred van der Wal (58) uit Oldeboorn (Deel 23)

april 17, 2017

Fryske Kultuerkamer

Na 24 jaar van een onvoorstelbare, gotvergeten tegenwerking en lijdelijk verzet van de Friesche Kultuurkamer (een nazi relict) on der leiding van Huub Mous en de totale Friese galerie wereld houden de van der Wals het voor gezien in het provinciale kunstklimaat van het Noorden des lands. Sept. 2002 verhuizen zij naar de Bourgogne in Frankrijk. Kunstminnend Friesland slaakt een vermoeide zucht van verlich ting als het vertrek van de veel besproken kunstenaar ter sprake komt. De meeste artiesten hebben er geen woorden voor en het schuim komt ze op de ongeschoren artistenbakkes als ze alleen maar de naam van Fred van der Wal horen!De Groningse direktie van het vrijgemaakt gereformeerde Art Revisited noemde hem al in een brief in 1981 een grote, ontuchtige zondaar voor het aange zicht des Heer’n die vast en zeker in de hel kwam, maar bij de direktie van Christian Artist kan Fred van der Wal tot verdriet van menigeen sinds kort weer een potje breken.

Dood  kunstrecensent Sikke Doele

Jahahaha!Het is om te gillen! Steek je leuter zonder rubber in een hetero of een poot; er is leven, er is leven na de dood, zingt Freek de Jonge en zo is het toch ook! Die Sikke Doele gaat als on gelovige heiden en antichrist re gelrecht naar de hel! Ach, wat de H.S. ( Heilige Schrift) zegt het zo duidelijk: Dood, waar is Uw prikkel? Die Sikkel heeft plots klaps de pijp aan Maarten gege ven! Je zou er een sik van krij gen! Het is dat je met de dood niet mag spotten, maar anders…! Een half jaar eerder had hij t.a.v. mij een over lijdens bericht per email rond gestuurd waarin dat goed gevulde meisje Johanna Schuurman en de importmof Asingh Walthaus aan mijn doods bed zouden verschijn en met de messen geslepen! Nou is ie zelf voer voor de wurmen. Het zij hem van harte gegund! Die Frie se hufters! Hij was akela van een groepje linkse kunstenaars maar bleef zelf altijd stiekum bij subversieve akties op de achter grond, want hij scheet bagger dat ie ontslag zou krijgen van de Leeuwarder Courant, bijgenaamd Het Leeuwarder Sufferdje! Dood weermiddel. Een stop kogel door zijn knijter had ik geen echt groot probleem gevon den. De kogels moeten maar eens van rechts komen en niet langer van links!  Ik zie  recensente Jo hanna Schuurman, die wulpse stoot, ook nog wel eens aan de kut- of tietkanker d’r aan gaan, daar niet van! Ik zou d’r best eens in mijn folterkelder in Frank rijk willen ontvangen en dan echt 48 uur aan één stuk martelen in d’r intiem! Knijpen tot ze piept, d’r eerst laten uitkleden tot op d’r lingerie en eens stevig vast bin den met goed ingetalkte hema fietsbinnenbanden en kijken hoe d’r vlees opbolt en de zweepsla gen ontvangt ,te zien haar haar lichaam zich spant onder de do ses vakkundig toegediende pijn als ik wasknijpers op de gevoel ige uiteinden van haar, de tepels zet, ze heel lang-zaam er weer van af trekt en te zien hoe ze  dan weer ontspant, om daarna , als zij zich waardig heeft betoond mijn lustslavin te zijn, een halsband om heur nek te smeden met mijn naam er op en haar tepels en schaamlippen te piercen met naal den! Dan kalmeren de vrouwtjes wel! Toen ik een bericht kreeg dat Sikke Doele op sterven lag heb ik de broodjes zaak Retie te L. gebeld om hem een paar brood jes gezond  te la ten bezorgen op zijn kosten overigens. De nabe staanden hebben nog een bedank brief gestuurd! Zo debiel zijn die Friezen! Die sukkels! Van dat soort humor kan ik geen genoeg krijgen! Al mijn tegenstanders zijn langzamerhand dood of in de terminale fase. Dieuwke Bakker van Galerie Mokum in 1983, de pornograaf /ku(ns)tschilder Wout Muller in 1993, Sikke Doele 2002 en de rest is op sterven na dood of aan de kutkanker. Soms denk ik wel eens; het had godver domme toch ook zo moeten zijn!

         

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: