Skip to content

Issu nog wel eens in Nederland, meheer Fred van der Wal? (deel 1)

november 30, 2016

Issu nog wel eens in Nederland, meheer de Berenman? (deel 1)

(HERZIENE VERSIE DOCH VOOR DE ZEKERHEID UITSLUITEND VOORBEHOUDEN AAN DEN VOLWASSEN LEZER VANWEGE RUW TAALGEBRUIK DAT NIET VOOR GEVOELIGE DOVEMANS OREN EN BLINDE VINK EN IS GESCHIKT!)

Bent u nog vaak in Nederland? Hallo, Issu bij kennis? Is het kwartje gevallen? Er zijn heel wat mensen die U missen, hoor ik links en rechts!

Nee, gotzijdank niet, ik ben vaak weg of onderweg of terug van weg geweest, maar ik zal nimmer met mijn voorband in een diepe voor, tramrails, groef, mannekoor karrespoor of uitholling over dwars belanden, want dat is het zwaktebod der halve zolen .
Ik kende in de jaren tachtig een vage BKR kunstenmaker met haar tot op zijn reet en een befbaard waar Mozes jaloers op zou zijn geweest zoals de mode toen voor schreef in Noordelijke provinciale kringen. In elk geval ging het over een meneer die in Groningen stad regelmatig na bezoek aan de drie Gezusters gesubsidieerd de gracht in fietste, die is daar toen nog beroemd mee geworden en een of ander wijkblad wijdde daar een heel stuk aan met foto.
Het loopt heel vaak slecht af met BKR kunstenaars en gesubsidieerde onbenullen end at is goed want Gerechtigheid zal zegevieren, zo leert ons het O.T.
Enkelen subsidie op vreters pleegden vanwege de aan het gesubsidieerde kunstneraaschap in herente zelfhaat suicide door verdrinking, een ander hing zichzelf zo maar bij zijn strot op, een derde stak zijn ongewassen kop in een gas oven en een vierde werd voor lijk gevonden in een atleier waar men zwarte magie beoefende, dat komt er van als de ongelovige, autonome mensen de God van het O.T. verwerpen, dan zien zij geen uitkomst meer en gaan over tot wanhoopsda den, net als Judas, terwijl ik als Bijbelvast man mij vast houdt aan die geweldige tekst in Jesaja waar Hij met een grote H belooft het gekrookte riet wederom op te richten.
Eigenlijk een kreukvrij middel avant la lettre. Robijn fleur en fijn, maar dan in de vervallen hut van David. En zorg er dan wel even voor dat je Mezoeza niet van de deurpost af rot, want we leven in een guur klimaat.
Genoeg theologie voor vandaag, waar de gemiddelde lezer als heiden toch niks van begrijpt en met zijn rechterhand een vliegenvangend gebaar ter hoogte van het voorhoofd maakt als hij met de Alom Tegenwoordige wordt geconfronteerd en dat is andere kaas dan Maaslander.

Die meneer die de gracht in fietste, had ik het toch over? Dan moet ik daar ook op doorgaan, an ders zal de lezer wel denken! En denken laten we voorlopig even aan Fred van der Wal over. De vanoudsher gewaardeerde Diepe Doordenker en Spitter in het Onbewuste met zijn leuke tuin schep je en kekke rubberlaarsjes met bloemen print.
Hij vond het zelf een enorme stunt die ramptoerist op zijn gestolen fiets als hij met een kikker op zijn kop boven water kwam. Iets anders kon hij niet! Het lijkt wel een schilderij van Galerie Mokum!
Fietsen jatten de plomp in rijden! Schieten we daar iets mee op? Nee, wantd an is het achterlichtje ook verzopen en de koplamp gebutst om over die enorme buil op het voorhoord maar te zwijgen!
Ik kon niet uit de voeten in het Noorden des lands met die mentaliteit! Ik vond het gekluns!
Wie als sterke kunstenaar èn als mens achter de artiest zoals Fred van der Wal beeldende en an dere kwaliteiten heeft, verlaat spoorslags het land en gaat zeker niet in Friesland, Groningen, of
Drenthe kut met krenten wonen, dan moet je een afwijking hebben, voor zandkonijn willen spelen, masochist zijn, leerkracht op een basisschool of bij de PTT werken, want de Noordelijke provincies lopen binnenkort gotzijdank onder het kwelwater, de dijken zijn van koek en dan is de prangende Friesche Frage opgelost, dan wordt het niet zoals in de jaren van weleer van enkele reis Theresien stadt of Auschwitz Revisited voor de inwoners en hoeven de treinen ook geen overuren te rijden, want daar slijten de spoorstaven maar van en wie kan dat weer gaan betalen? Wie?
Heeft U een antwoord klaar, want wie het weet die mag het zeggen!

Reacties:

Isis Nedloni mag er wezen en is een blijvertje, die gaat door op alle fronten


Meld misbruik

GEPLAATST OP: 2008-02-03 17:04:32 UUR

Isis Nedloni mag er wezen en is een blijvertje, die gaat door op alle fronten


Meld misbruik

GEPLAATST OP: 2008-02-03 17:04:06 UUR

IK blaas terug Nedloni Dear Isis

From → Zonder categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: