Skip to content

Ook in dit geval is hoogstwaarschijnlijk frauduleuze mail uit naam van Fred van der Wal verstuurd

november 13, 2016

floraal

HERSCHREVEN & GEANONIMISEERD DOOR ONS FLOWER POWER CHILD, ANNEX UNDERGROUND ARTIST 30 NOV. 2016.

Fred van der Wal werd tussen 2007 en 2012 regelmatig gestalkt door een groep salon-socialistische tot extremistisch linkse Volkskrantwebloggers  met aan- en inhang. Zo poogden enkele webloggers Fred van Wikipedia af te krijgen en verspreidden onder pseu-doniemen en aliassen laster en smaad tav zijn adres per email. De reden blijft duister. Regelmatig stuurden een aantal Vkbloggers in het nabije verleden dreigende berichten naar auteur dezes.

Ik nam de bedreigingen met een korreltje zout voor kennisgeving aan. Mijn echtgenote was wat meer onder de indruk van deze acties. Als ex-karateka, judoka en jujitsuka en bokser ben ik niet zo snel geïntimideerd.

Na de opheffing van het Vkblog ging het stalken van een aantal voormalige Vk-bloggers door. Onder een schuilnaam stuurde een zekere ‘Amerikaan’ Corksoul (Kurkzool) laster en smaad betreffende Fred van der Wal o.a. naar Stichting Kunstpromotie te Leeuwarden die zonder hoor en wederhoor de pagina met kunstwerken van Fred van der Wal via de Friese voorzitter Douwe Idema zonder hoor en wederhoor verwijderde. In het bestuur van de Stichting zat geruime tijd de beeldhouwster Bernardina Bosse, die om uitleg vroeg. Voorzittter Idema haalde zijn schouders op. Hij wist het ook niet. Hij ‘dacht’ dat hij er goed aan deed. De site is trouwens al lang opgeheven en de Friese subsidiekraan dicht gedraaid.

Tevens zijn er vanaf 2007 door een ‘collega’ met mijn naam ondertekende lasterlijke brieven en telefoontjes gegaan naar collegae, galeriehouders, diverse musea  o.a. het Stedelijk Museum en Rijksmuseum te Amsterdam .

Pulchri Studio had ik vantevoren  gewaarschuwd in dit geval. Vermeldenswaardig is wel dat ik sinds 1972 lid ben van het hoofdstedelijek Arti et Amicitiae te Amsterdam en Pulchri Studio te Den Haag sind 1974 nog nooit een conflict heb daar heb ondervonden of zal ondervinden. In het benauwende Fries/ Groningse klimaat is het een andere zaak, daar is men allergisch voor uit Amsterdam afkomstige collegae. Agressie alom, brieven met hakenkruisen van een communistische collega, bedreigingen met brandstichting  en zelfs het binnen dringen van mijn huis toen mijn jongste dochter van 12 jaar oud alleen thuis was. Friese en Groningse kunstenaars zijn echte helden.

Hetzelfde overkwam de overleden auteur W.F. Hermans, die het twijfelachtige voorrecht had op gelijke wijze te worden behandeld o.a. door de mislukte schrijver Marja en de auteur Morriën. Of zulke acties effect sorteren of sorteerden? Geen idee. Hermans dacht van wel. Ik heb wat minder last van paranoia.

Volgens een mij niet gunstig gezinde niet nader te noemen weblogster met politieke ambities zou Fred van der Wal deze initiatiefneemster van een niet verder te benoemen site, die ik nog wel eens bekijk omdat er weblogs op staan die me soms interesseren, met de dood bedreigen. Er zouden zelfs ‘bewijsstukken’, van bestaan. Ook in dit geval is de enige mogelijkheid dat er  frauduleuze mail uit naam van Fred van der Wal werd verstuurd. Ik kan het niet anders duiden. Er zouden ‘fotos’ van verstuurde bedreigingen voorhanden zijn. Deze documenten zijn mij nooit getoond. Degene die zich merkwaardig genoeg aan-gevallen en bedreigd voelde en zelfs door mij met de dood bedreigd zou zijn is echter door auteur dezes met respect behandeld. Regelmatig bezocht ik haar website, die voor iedereen te consulteren valt, daar de publicaties openbaar toegankelijk zijn. Als dat stalken moet voorstellen…over de mug en de olifant gesproken!

Het is zo eenvoudig met de medemens. Het is leuk of het is niet leuk. En is het niet leuk dan stem ik met mijn voeten. Het leven is te kort om je te verliezen in een uitzichtsloze woordenstrijd met vijandig gezinde opponenten. Om een eindeloze uitwisseling van verschillende politieke standpunten te beginnen zoals de Heer T. uit het Zuiden des lands voel ik niets voor. Politiek heb ik altijd bull shit gevonden en vind nog steeds dat een kunstenaar zich van de waan van de dag verre van moet houden.

De fotograaf X. uit Rotterdam, die fotos in elkaar knutselt, riep in 2007 Vkbloggers op het Volkskrantblog op om Fred van der Wal te boycotten en een stroom van klachten over zijn weblogs naar de Internet- en hoofdredactie van deze krant te sturen. Ik heb die meneer één keer op een Brocante markt in Cosne gesproken en dat gesprek verliep alleraardigst. Zijn echtgenote noemde mij zelfs tegenover mijn echtgenote ‘een leuke man’. Hiermee kan ik instemmen. Erg zorgvuldig ben ik niet met haar om gegaan en dat spijt mij ten zeerste. Het is gauw te laat om een en ander recht te zetten.

Een zekere K. ( nooit gesproken of ontmoet) stuurde uit mijn naam beledigende hatemails rond aan galeries, musea, website moderatoren en collegas die hij ondertekende met de naam Fred van der Wal of met een valse naam. Inmiddels heeft K. in zijn wanhoop net zo beroemd te worden als Fred van der Wal door zich de Picasso van Amsterdam te noemen Nederland hals over kop verlaten en volgens eigen zeggen gevlucht naar de VS. Lijkt mij een goed idee; er zijn staten van de VS waar ik ook graag zou wonen.

Het stalken van Fred van der Wal geschiedde voornamelijk door politiek  extreem links georiënteerde halve en hele academici. Doorgaans niet de meest actieve leden van de werkende klasse. Een arrogante maatschappelijke klasse die in historisch opzicht min-achting heeft voor eigentijdse auteurs en beeldende kunstenaars. Beeldende kunst wordt historisch gezien op neer gekeken door onze hoog opgeleide kaste. Een erfenis van het calvinisme en het socialisme.

Enkele webloggers en weblogsters publiceerden slecht geschreven anti-Fred van der Wal hateblogs om de auteur/kunstschilder, die zij nooit spraken of ontmoetten belachelijk  te maken. Verzoeken om deze haat dragende stukken te verwijderen negeerden zij. Affijn, ik zal veder niets van ze vernemen, noch ze ooit spreken of ontmoeten en zo houden we het toch nog gezellig!

From → Zonder categorie

2 reacties
 1. Dit is op penselenswaffelaar herblogden reageerde:
  Huilebalk Fluffie van der Walg wederom in de bocht. Zijn doodsbedreigingen en oeverloos stalkgedrag zijn voldoende geboekstaafd. De blaadjes vallen, dus de boomtakken zijn weer dusdanig zichtbaar, dat een keuze mij niet moeilijk lijkt. Het zou enorm schelen wat betreft interetvervuiling. op zijn minst.

  Like

 2. fredvanderwal permalink

  De blaadjes vallen helemaal niet. Doodsbedreigingen, dat klinkt interessant. Menigeen wil graag de slachtofferrol spelen in de typisch Hollandse klaag en claim cultuur om zichzelve belangrijk te maken. Wat meneer GP beweegt om met tussenpozen commentaar te geven op mijn persoon en werk is mij niet duidelijk. Stalk gedrag mijnerzijds? Ook dat is verzonnen. In weblogland meent menige uil een valk te zijn. Okee, maar dan zeg ik: vlieg op of kom met feiten. Niet met beschuldigingen die kant noch Fred van der Wal raken.
  GP boft maar. Voortaan zet ik zijn reacties gewoon neer. Waarom ook niet? Ik ben een voorstander van het Vrije Woord. Zelfs mijn opponenten treed ik tegemoet met open vizier. Nee, dat kan niet iedereen mij na zeggen.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: