Spring naar inhoud

Yacintha en Monique geven een met drank overgoten feest in Heemstede

juni 1, 2016

Okt. 1966.Yacintha en Monique geven een met drank overgoten feest in Heemstede. Het duurt tot zes uur ‘s ochtends.Ik ben bek af.Het gezelschap gaat nog even een strandwandeling maken van een paar uur en na afloop naar de strandtent Riche als die open gaat. Ik bedank voor de eer en wil zo gauw mogelijk gaan slapen. Dit tempo houd ik gewoon niet vol. Die wijven zijn niet stuk te krijgen. Ik kan er niet tegen op! Ik heb niet zoveel zin meer in het lege leventje te delen dat deze beide oppervlakkige, onbenullige dames leiden.

In 1985 kom ik Yacintha nog een keer tegen.Ze is wat gekalmeerd,maar praat nog steeds uitsluitend over zich zelf en drinkt wijn in een tempo dat ik niet kan bijhouden.Drie jaar later zie ik alcoholica nummer twee Monique in een Haarlemse kroeg nog een keer. Zij is helemaal niet  gekalmeerd,in tegendeel,aardig los geslagen,gescheiden en parasiteert op wel gestelde dames en heren.Ze onderhoudt sexuele relaties met mannen en met vrouw en.Dat maakt het allemaal wel weer spannend,maar erg frisjes is het allemaal nou ook weer niet!

Mei 1967.Ik woon na tien jaar in Heemstede sinds kort weer in Amsterdam,nu in het centrum. Monique en Yacintha heb ik geen behoefte meer aan. Ik ergerde me steeds meer aan die mentaliteit van voortdurend rumoerig lol trappen, ongebreideld bier hijsen en de tijd in kroegen verdoen. Tiepies Haarlems! Ga regelmatig met de exoties ogende Catharina S. op zondag naar Zandvoort. Werk in het antiquariaat De Kring in de Nieuwe Spiegelstraat 6 dagen per week van 9 tot 6 uur en soms ook nog ‘s avonds voor een gulden per uur. Erg weinig voor iemand die 24 jaar is, maar geld heeft nooit mijn warme belangstelling gehad. Het was er gewoon altijd in onze familie dus ik had er nooit over nagedacht.

Begin aug. gaat Catharina helaas enkele weken naar Spanje. Daarna verlies ik haar  uit het oog. Ik zie haar nog maar een paar keer. De leren das die ze uit Spanje voor me meebrengt heb ik nog steeds. Ik vermaak me zo lang zonder veel enthousiasme dan maar met de goedgebouwde waterstofperoxyde gebleekte receptioniste, de blonde Yvonne die zich komt aandienen op een zomerse dag.

From → Zonder categorie

One Comment
  1. fredvanderwal permalink

    Dit is op Fredvanderwal's Weblog herblogd.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: