Spring naar inhoud

Gepokt, gemazeld en gegist na 70 jaar nog niet gaar (deel 1)

september 29, 2014

Gepokt, gemazeld en gegist na 70 jaar nog niet gaar (deel 1)

Onze nog steeds niet te stuiten kunstenaar, die 3 maanden voor het hoofdakte examen de studie voor gezien hield en daar nooit spijt van kreeg, verloofde zich in een dronken bui in 1966 per ongeluk enkele maanden met een donkerharige dame, een kind uit de bush bush, die nog in een Jappenkamp had gezeten en die hij toevallig ontmoette bij zijn toenmalige minnares, maar verbrak al snel het engagement toen hij de charmes van andere, niet echt kieskeurige, nog wildere dames ontdekte, echte ongeremde krijsketels, zoals een biseksuele fysiotherapeute uit N. (die meid had een kontakt advertentie in een obscuur underground popblad gezet en kon dan ook masseren als de beste, dus daar was ik spekkoper mee!), raakte bevriend met de bloedmooie verpleegster S. uit H., waarbij hij menig medies verantwoord intern onderzoek verrichtte, knoopte vervolgens na een korte flirtation interne betrekkingen aan met de bijde hante C. uit O., ’n kortgeknipte dominante bar Juffrouw met stekeltjeshaar, die hem enige tijd op gezette momenten figuurlijk, doch niet altijd even letterlijk, boeide en het klappen van de zweep bij bracht alsmede de mores van de horeca (jaren later kwam hij haar weer tegen als tandarts assistente van Dr. J. in een praktijk in Amsterdam zuid) en oh, boy-dat was nog eens een wilde tijd- om over de heet gebakerde, trouwlustige account manager M. uit Den Haag maar te zwijgen, daarna de wulpse bisexuele socio X te H., een onvervalste dubbel D-cupper uit het uitgaans circuit te Heemstede en Haarlem, die d’r mocht wezen, de waterstofperoxyde blonde receptioniste Y. te Amsterdam, een blonde schoonheid met ‘n strak lijf in d’r mini jupe, als Fred op haar lag te krikken rook hij de lucht van haar gebleekte waterstof peroxyde haar waardoor zijn orgasme eindeloos werd uitgesteld omdat hij steeds beelden van zieken huizen, chemische fabrieken en wassalons voor zijn geestesoog getoverd zag, dat kon psiegies niet gezond wezen voor een Gotsijdnack Gezonde Hollandsche Jongen met Gotdank twee gezonde longen, dus wisselde hij haar op verantwoorde wijze in voor de Spaans ogen de bisexuele lerares textiele werkvormen C., een kwikzileveren brutaaltje, die haar tumtummetje met Chanel 5 parfumeerde, een heerlijk geurend orgaan als een exotische bloem vol honing om in te bijten, vervolgens stapte hij binnen bij de langharige, willige, donkere Utrechtse studente Franse taal en letterkunde A., leerde via haar de genietingen van de combinatie Hasjies en SuperSex met een grote S kennen (wist hij veel!), verwende terloops nog even de blonde, sensuele 17- jarige vroegrijpe J. uit Haarlem, een groupie die rond de kunstenaarsateliers van Akademie ’63 (in de volksmond bijgenaamd Akademie Blote Wijven Club) hing en werd uit dien hoofde net niet veroor deeld vanwege kindermisbruik omdat zij boven en buiten de wet viel en viel vervolgens als een blok voor de wulpse, lichtelijk bisexuele secretaresse Lila Gatsonides uit Heemstede in 1967.
Zij was een van de mooiste dames uit het turbulente verleden van de onstuimige kunstenaar. Helaas was ze zo geschift als een looien deur en leed aan nauwelijks te bestrijden depressies. Daarna woonde de bruisen de artiest op snel wisselende adressen in de hoofd stad, waar onze artiest tureluurs van werd en de zenuwen op zijn ogen en een tic kreeg vanwege het vele verhuizen.
Aanvankelijk leefde hij zoals het behoort voor een artistiek genie in de dop ondanks zijn zere vermogende famielje onder zeer armoedige omstandigheden zoals het ook een ware artiest betaamt, met diverse, los bandige, soms zelfs beha- en sliploze, vrijgevochten baas in eigen buik feministiese vrouwen, die veelal ook van vrouwen hielden, op tal van atelier adressen in Amsterdam en omgeving. Meiden met heel wat mascara rond de ogen, in paarse of zwarte fluwelen jurkjes zonder beha en slipje er onder rond stapten rond op High Heels in soms zeer korte grijp- en graairokjes, dan kon meneer de grijpgrage adspirant-kunstenaar, annex Golden Wonderboy er weer gelijk in na een paar pilsjes en jonge jenevertjes in de artistenkroeg op de wc, bokken op de bril liever nog dan in een etalage van Beter Bed, want als iemand niet van uitstellen hield…het was in die dagen van The Silver Sixties gewoon van Hop, Hop, Hop, d’r boven op, gewoon bij de wilde konijnen af!

(wordt vervolgd)

One Comment
  1. fredvanderwal permalink

    Dit is op Fredvanderwal's Weblog herblogd.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: