Spring naar inhoud

WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD (DEEL 1)

september 11, 2014

WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD (DEEL 1)

A letter from the underground. VK Blog Revisited. Those were the days. Let’s stick together…

ELK SLECHT KUNSTWERK DAT IK ONDER OGEN KRIJG ERVAAR IK ALS EEN GROTE PERSOONLIJKE BELEDIGING…(DEEL 1)

En doe daar de op het weblog nauwelijks geïnfomeerde goegemeente uitgebreid kond van. U moet het maar zien als een opvoedende taak die ik met liefde op mijn schouders heb genomen om de Weblogger te verheffen uit zijne onnozelheid en dat is mooi dat er nog mensen zoals Fred van der Wal zijn, die de Ware Kunst ter harte gaat en verdedigt met hand en tand als een waarachtige verzetstrijder ten tijde van de bange dagen van veertig tot vijfen veertig.
Het is daarom des te opmerkelijk dat een artistiekerige o-zo-gevoelige weblogger met een dicht geslibde dicht ader (de overgesubsidieerde staatskunstenaar R. B. te Rotterdam) op wiens werk ik uitgebreid negatief commentaar heb moeten geven van uit mijn ivoren toren positie, de door mij geuite bezwaren tegen zijn nutteloze, volkomen overbodige werkzaam heden in zijne ijdeltuiterij opvat als een aanbeveling en een aansporing om door te gaan. De oplettende lezer zal al lang hebben geconcludeerd dat ik groot gelijk heb.
Mag ik U nog even verklappen dat zelfs zijn liefhebbende echtgenote zijn werk betitelt als grotendeels PURE SHIT!
En wij weten allen dat kinderen, dronkemannen en echtgenotes van kunstartisten altoos de waarheid spreken!
Pot voor meneer!

Isis Nedloni 20-12-2007

Lieve schat…lieve Berenman, trek je niks aan van de valse schijnheilige mens.
Negeren…negeren…negeren….
Het zegt meer iets over de laffe inborst van de ander dan van jou open vizier mentaliteit…..jou blog is een heerlijk open zoenvissen paradijs…met veel humor…veel spot…veel taalpracht…veel authenticiteit…mmm…lieve lieve lieveling…laat de pirania s niet in je vijver zwemmen….ze zijn zo vals…daar kunnen jij en ik niet tegen op…het beste kun je ze doodzwijgen…net doen alsof ze niet bestaan….je laat toch ook geen giftige planten, die andere planten aantasten in je vijver groeien?
Evenals dat ik geen pirania’s in de zoenvissen vijver kan verdragen…dat red ik niet meer na al die virtuele lasten wat zich in de reactieruimte heeft afgespeeld……pirannia s horen tussen de giftige slangen…en niet tussen de schone mens….en jij…jij bent daar een van…..ik hou van je…en kan je niet los laten…want ik accepteer het niet dat pirania s ons mooie vuur zouden kunnen aantasten…ons uit elkaar drijven door raffinement…mmmmm…totl ater liefje….ik mail je vanavond als ik weer thuis ben….
Je liefhebbende zoenvisXXXX

fred van der wal 20-12-2007

Waren het maar piranhas of gifslangen op het Volkskrantweblog, maar het zijn bleke, koude misgebakken pannekoeken, die ik steeds maar weer in de lucht gooi en opvang, maar er komt een ogenblik dat ik die pannekoeken gewoon op de grond laat vallen en er boven op ga staan met mijn paarse, nee, ik bedoel mijn zwarte pumps en dan als sadomasochistiese voet fetisjist op mijn naaldhakken mijn in nylons gevangen slanke benen langzaam sadistisch rond draai onder het uitzinnig zingen van Ubbababeloebabebelabengbeng en dan vraag of Conan even de walking bass baspartijen speelt in C of in A kan mij wat verdommen, terwijl we pils drinken onder uit de Jos van Kan, ik be doel de kan, want wie zoals Jos van kan het onderste uit de kan wil, die krijgt mijn lid op zijn neus en wie er dan een lange neus trekt? En ruiken dat het doet na drie weken ongewassen!
Isis heeft natuurlijk gelijk, alle gelijk van de wereld!

Conan 20-12-2007

Boogie woogie, Fred, boogie woogie is wat telt.

fred van der wal 20-12-2007

Play me some more! Piano Blues Player Pine Top Smith?
In A?
Is de enige toonsoort en natuurlijk in C waar ik er nog iets van bak!
Speel jij ook op twee snaren tegelijk wel eens bastonen?
En what about Jack Bruce; ik vond het in de sixties een Eye Opener of liever een Ear Ope ner!

Conan 20-12-2007

Ik speel helemaal geen piano, maar hoor ’t ontzettend graag. Maar liefst op de volkse manier, honky tonk, boogie woogie en rock’n’roll. Op de basgitaar ben ik geen virtuoos, wel leg ik mijn lijnen neer zoals ik vind dat ze moeten klinken, maar minder is meestal mooier. Favorieten zijn natuurlijk Pastorius, maar verder Hamm, Mingus, Clarke, Patitucci en Henning Orsted Pederston. En jazeker, Bruce!

alib 20-12-2007

En zo beschouw ik elke slecht geformuleerde zin als een persoonlijke belediging…

fred van der wal 20-12-2007

Alib heeft zich negatief uitgelaten over mij om een Rotterdamse kunstknakker te behagen en komt hier weer even aan sijken met de ronkende buitenboordmotor van zijn negativisme, maar gelijk heeft hij met zijn pleidooi voor het zuivere Nederlands.
Wie het Nederlands niet als zijn moedertaal met de paplepel heeft binnen gekregen moet in feite zijn waffel houwen en dat zeg ik Fred van der Wal, die als familie al sinds de midden negentiende eeuw in Amsterdam woonde toen het nog een echte stad voor de Amsterdammers was en niet voor vijftig procent uit allochtonen bestond waar ze sjiskebab en schapekop serveren in plaats van Hollandsche Gestampte Pot en aardappels met een kuiltje jus. En ik ben Trots Op Nederland met de blanke top der duinen die ongerept moet blijven, net als onze maagden, waarbij de lepel recht op in de breipot staat.
Gadverdamme! Nog even en ik ben een echte faksist! Zoals mijn communistiese collegaatjes in de sixties beweerden als ik matschudding met ze kreeg.
Ik was altijd uit principe overal tegen. Nergens voor.
Ik ben aan de andere kant toch liever geen faksist. Toch stem ik altijd SP. De enige partij voor het volk en door het volk.
Ik ergerde me al in the seventies bont en blauw als ik in lijn negen van af het station dertien verschillende talen hoorde kwaken uit Verweggistan en ik als enige echt unverfroren ras Amsterdammer met mijn grote handen, mijn gouwe tanden en mijn hart van kermis klater goud in de tram zat te klappertanden van pure angst voor de gedrogeerde medelanders die met kapmessen, kromzwaarden en machetes in hun gordel door het voertuig liepen te paraderen. Waar gebeurd!

fred van der wal 20-12-2007

Let’s Boogie!

(WORDT VERBOLGD)

One Comment
  1. fredvanderwal permalink

    Dit is op Fredvanderwal's Weblog herblogd.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: