Spring naar inhoud

Verwijdering Robert Kruzdlo van Wikipedia ten gevolge van vandalisme en niet geautoriseerde poging in te grijpen in het lemma van Fred van der Wal (deel 3)

september 14, 2013

Verwijdering Robert Kruzdlo van Wikipedia ten gevolge van vandalisme en niet geautoriseerde poging in te grijpen in het lemma van Fred van der Wal (deel 3)

WIKIPEDIA: Maar dan moet je even de refs bekijken, dumpjekunst organiseert tentoon stelling en voor allerhande kunstenaars en noemt hem één van de beste potlood tekenaars van Nederland, en lid van Arti of Pulchri wordt je alleen als je erkend kunstenaar bent. Van der Wal is erg actief op blogs en andere sociale media, maar die heb ik nou juist vermeden als ref. Het criterium op WP:REL zegt daar trouwens niets over, alleen dat de werken tentoongesteld moeten zijn geweest, en dat geldt voor onze Fred in ruime mate. Groeten, .marc. (overleg) 13 dec 2011 16:23 (CET)

WIKIPEDIA: Dumpjekunst is een blog, dat artisten uitnodigd om over zichzelf te schrijven. Ik zie daar een paar foto’s en 1 zin tekst. Lid van Pulchri betekent dat je door de ballotage gekomen bent, dus dat je kunstenaar bent _meer niet_. De kunstenaar wordt in het artikel genoemd “kunstschilder” en “potloodtekenaar”.

Zijn aktiviteiten op blogs kan ook een vorm van kunst zijn en/of kan hem bekend gemaakt hebben, maar daarover moet dan een gezaghebbende bron bestaan. Wat mij echter vooral vreemd voorkomt zijn die honderden tentoonstelling, die kennelijk geen spoor hebben nagelaten in de vorm van recensies e.d.

Overigens heb je gelijk wat WP:REL betreft, ik had dat strikter in herinnering.Zwitser123 (overleg) 13 dec 2011 17:54 (CET)

Fred van der Wal:”In mijn bezit zijn honderden recensies en artikelen in de landelijke pers waarvan ik van elke recensie een synopsis heb gemaakt met vermelding bron van publicatie en jaartal. Deze recensies zijn op vraagbaar door iedere geïnteresseerde en heb ik meerdere malen gepubliceerd op diverse fora.

WIKIPEDIA: Dag Zwitser123,

Net als met R. Kruzdlo is gebeurt (!) vind ik de Wiki van Fred van der Wal ‘ook’ verwijderd moet worden. Dat hij een van de beste tekenaars van Nederland wordt genoemd is een dwaling, immers dan zou je toch op zijn minst een museum expositie moeten hebben gehad hier en daar.

Fred van der Wal: Deelname aan museale exposities

Belangrijkste museale groepstentoonstellingen:

1969. Gemeentemuseum Arnhem.

1970. Liljevachs Konsthall, Hollandsk Realism, Stockholm.

1971. Museum Fodor,Amsterdam.

1973. Stedelijk Museum,Amsterdam.

Museum Fodor,Amsterdam.

1974. Gemeentemuseum,Roermond.

Museum De Vishal,”X 65 andermaal,” Haarlem.

1976. Museum Fodor, Amsterdam.

1978. Stedelijk Museum,Schiedam.

1980. Nederlandse Kring van Tekenaars, StedelijkMuseum, Amsterdam.

1988 .Museum It Bleekerhus, Drachten.

2006. Eco Musée, Donzy

2011. Museum Rijswijk, Ned. Kring van Tekenaars

2011. Huiskamer museum, Mokum Collectie, Aalsmeer

Sinds 1973 negen werken aanwezig in prentenkabinet Stedelijk Museum

Sinds 2011 dertien werken aanwezig in prentenkabinet Rijksmuseum.

Sinds geruime tijd ongeveer 40 werken in de overheids ICN collectie.

Sinds 1967 2 of meerdere Dieuwke Bakker Collectie

Sinds 2011 2 grafieken Fries Museum

Sinds 2011 1 schilderij Museum Mohlmann

Robert Krudzlo: Ik denk dat hij dit wel wil zijn maar dat er geen enkele bewijzen zijn dat HIJ HET IS. Veel woorden weinig bewijzen. Lid van een of ander club zegt helemaal niets. Ik vind dat hij verwijderd moet worden omdat jullie wel eerder kunstenaars verwijderd hebben en met de zelfde reden ook deze kunstenaar kan verwijderen. Hij duikt overal op als een ruziemaker (zie zijn Wikipedia) heeft een slechte naam bij veel kunstenaars en is niet overal gewenst. Dat betekent dat hij (zichzelf uitroept als een genie) niet waard is om op Wikipedia te staan. Ik ben voor verwijdering gezien zijn status op Internet en niet de clubs waar hij allemaal bij hoort want dat zegt helemaal NIETS.

Gr – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 77.211.42.101 (overleg|bijdragen) (IP nummer Kruzdlo)

Fred van der Wal: Veelzeggend is dat dit IP nummer van een Spaans adres is. Zoals bekend uit een groot aantal weblogs van zijn hand houdt artiest Krudzlo gedurende periodes vakantie in Spanje te Catalunya. In mijn CV staan een groot aantal galerie en museale exposities. Ook voor een Zwitserof een half geschoolde kunstschilder moet dat duidelijk zijn.

77.211.42.101 IP address location & more:

IP address [?]: 77.211.42.101 [Whois] [Reverse IP]

IP country code: ES

IP address country: Spain

IP address state: Cataluna

IP address city: Calella

IP address latitude: 41.6167

IP address longitude: 2.6667

ISP of this IP [?]: Vodafone Spain

Organization: Vodafone Spain

Local time in Spain: 2012-01-05 18:57

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: